Algemeen

Afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen, geeft een ondernemer de mogelijkheid eenmalig een investeringsaftrek te doen van 75%.


Lees het volledige antwoord
Hoe kan ik zien hoe zuinig een airconditioning is?

SCOP is de afkorting voor Seasonal Coefficient Of Performance. Het is een waarde die aangeeft hoe efficiënt een airco kan verwarmen. In de SCOP waarde is, in tegenstelling tot de verouderde COP waarde, ook de negatieve invloed van de buitentemperatuur verwerkt.


Lees het volledige antwoord
Hoe verwarmt een airconditioning?

De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald door het buitendeel (condensor). De warmte wordt door het gas naar de binnenunit getransporteerd, de warmtewisselaar. Door middel van een ventilator in de binnenunit wordt de warmte in de ruimte gebracht.

Welk vermogen moet ik kiezen?

Het te kiezen vermogen is van veel factoren afhankelijk.


Lees het volledige antwoord
Heb ik recht op subsidie als bedrijf?

De uitvoering van de subsidieregeling loopt via de RVO, dat wordt niet door ons geregeld. Met behulp van DigiD kan de subsidie hier worden aangevraagd, voor zakelijke gebruikers.


Lees het volledige antwoord
Milieu Investering Aftrek (M.I.A.)

Fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken voor u als ondernemer. De M.I.A. geeft een extra aftrek op de fiscale winst.


Lees het volledige antwoord
Hoe koelt een airconditioning?

De warmte wordt uit de binnenlucht gehaald door het binnendeel, de warmtewisselaar. De warmte wordt door het gas getransporteerd naar de buitenunit (condensor). Hier kan door middel van een ventilator de warmte afgevoerd worden.

Hoe ontvochtigd een airconditioning?

Als de airconditioning koelt wordt het binnendeel (warmtewisselaar) erg koud. Als hier warme en vochtige lucht doorheen gaat zal het vocht in de lucht condenseren op de lamellen van de binnenunit. In de binnenunit zit een waterbak met een afvoer om het water af te voeren.

Hoe zuivert een airconditioner de lucht?

De lucht wordt door de binnenunit constant gecirculeerd. In deze warmtewisselaar zitten filters die de lucht filteren. Bij de circulatie wordt de gekoelde lucht vochtig en de fijnste deeltjes zullen aan de vochtdruppels blijven plakken. Deze worden afgevoerd in de condensafvoer.

Wat is een split airco systeem?

Een split airco systeem bestaat uit één binnendeel en één buitendeel die bij plaatsing gekoppeld worden met koperen gas/elektra leiding. Voor het binnendeel zijn meerdere opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een Cassette, wand- of muurunit. Het buitendeel is meestal rechthoekig met een ventilator en wordt doorgaans geplaatst op een muursteun of aan dakbalken.

Wat is een multisplit of een duosplit?

Een Multisplit systeem bestaat uit minimaal 2 binnendelen en een buitendeel.

Welke merken kan ik het best kiezen?

Er zijn A merken en B merken. Wij adviseren A-merken zoals Carrier, Mitsubishi en L.G.. Dit zijn units met bewezen kwaliteit in de afgelopen decennia. Tevens geven de topmerken 5 jaar garantie en blijven onderdelen minimaal 25 jaar beschikbaar

Wat is een inverter?

Een inverter is een compressor die op gewenste capaciteit kan draaien.


Lees het volledige antwoord
Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat energie overdraagt van het ene medium naar het andere.


Lees het volledige antwoord
Zijn de goede merken fluisterstil?

Merken zoals Carrier, Mitsubishi en L.G. hebben wandmodellen met een fluisterstil niveau van 19dB. Dit is echt fluisterstil omdat omgevingsgeluid op rustige plaatsen al 40dB is.


Lees het volledige antwoord
Zijn de airco systemen zuinig in energieverbruik?

De A-merken zijn zeer zuinig in verbruik en halen energie waardes van A+++. Tevens verwarmen alle airconditioners van A-merken zuiniger dan de zuinigste CV-systemen.

Heeft een airconditioner onderhoud nodig?

Ja. Airconditioners hebben onderhoud nodig en in de meeste gevallen 1 keer per jaar.


Lees het volledige antwoord