Duurzame energie extra interessant voor bedrijven 

Voor bedrijven is het extra interessant om te investeren in duurzame energie. Niet alleen profileert u uw bedrijf als een vooruitstrevend en milieuvriendelijk bedrijf, u bespaart ook op de steeds stijgende energiekosten.

EIA en MIA/Vamil Daarnaast kunt u gebruik maken van de mogelijkheid de investering af te trekken van uw belasting. Daardoor betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting èn krijgt u een eigen duurzame energievoorziening waarmee u in de toekomst veel energiekosten bespaart. Via de website van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland vindt u meer informatie over welke mogelijkheden er bestaan voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu Investerings aftrek (MIA) / willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Via deze regelingen valt tot wel 58% te besparen op uw aanschafkosten.

SDE+

Voor duurzame investering in bijvoorbeeld geothermie, zonnepanelen/zonneboiler of windenergie is het mogelijk onder bepaalde voorwaarden gebruik te maken van de SDE+ regeling. De SDE+ regeling is  een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat u geen subsidie krijgt voor de aanschaf van het product maar een subsidie ontvangt voor de opgewekte duurzame energie. Kijk hier voor de exacte voorwaarden en te ontvangen subsidies:

Wanneer u geïnteresseerd bent in het gebruik van deze regeling kunnen wij u altijd adviseren over de beste duurzame oplossing voor uw bedrijf. Natuurlijk maken wij een berekening om te zien hoe efficiënt het is. Ook maken wij  alle aspecten in orde voor de aanvraag van de regeling.